Tulips første sporfange

Påskeaften satt mange hjemme foran tv med påskekrimmen og påskeegget. Det gikk mot natt til 1.påskedag og denne natten kjørte jeg sammen med Jan Øyvind. Vi hadde akkurat pakket i patruljebilen og oppdaterte oss på det som hadde skjedd det siste døgnet, da vi fikk melding om pågående innbrudd i en bydel i Stavanger. Melder som ringte inn til politiet hadde  ikke sett noen, men hadde hørt at det ble knust et vindu i sokkelleiligheten i huset. Huseier visste at vedkommende som bodde i leiligheten var på påskeferie. Da vi ankom stedet, så vi at et større vindu inn til et soverom var knust. Jan Øyvind klatret inn vinduet og kom seg inn for å være sikker på at det ikke var noen igjen inne i leiligheten.

Huset lå midt i et større boligområde, og det var flust av veier til å stikke seg bort på. Jeg tok ut Tulip og forsøkte å få et spor fra adressen. Tulip var raskt i fokus og nesen gikk på høygir langs bakken. Først dro hun opp mot baksiden av huset og inn i hagen til huseier, før hun ombestemte seg og forsvant gjennom noen busker. På andre siden kommer vi ut på en gangsti. Denne gangstien gikk gjennom et friområde som er som en snarvei mellom åstedet og en annen del av byggefeltet.

Ut fra Tulip sin konsentrasjon og drag i linen var verken jeg eller Jan Øyvind i tvil om at vi var på rett spor. Etter litt vandring på gangstien endte vi opp i en annen gate, et godt stykke fra åstedet. Der gikk jeg og Tulip inn i en hage på en enebolig. Sporet leder oss rundt huset og ut i gaten igjen.

Da jeg og Tulip gikk inn i overnevnte hagen, ble Jan Øyvind stående igjen ute i gaten og fikk plutselig en mannsperson midt i fanget i gaten. Tulip kom susende etter og gikk rett bort til vedkommende.

Han skjønte selvsagt ikke hvorfor politiet ville prate med ham, skjønte ingenting av hvordan vi fant ham, og forsøkte å gå fra stedet. Tulip ble da hengende etter han og markerte på baklommen hans. Der luktet det narkotika.

Jan Øyvind tok god kontroll på mannen som hadde ferske skader på hendene og var tydelig ruset på andre ting enn alkohol.

Ved nærmere undersøkelser viste det seg at det dreiet seg om et sjalusidrama med en tidligere kjæreste, og han erkjente både å ha knust soveromsvinduet og inntatt rusmidler.

Et kjekt hundeoppdrag, og påskefangen ble tatt.

 

Hilde og Tulip

 

Legg igjen en kommentar