Praktisk kvalitetskontroll endte i anmeldelse

Å2 og jeg var innkalt til praktisk kvalitetskontroll på Lista i juni.

Jeg meldte ifra til ansvarlig for kvalitetskontrollen Martin v/Agder pd om at vi ikke hadde anledning til å stille den aktuelle dagen da vi den uken skulle ha sentral hundesamling i Kriminalomsorgen. Dette var ikke noe problem, Martin meldte i fra til PHS og det ble avtalt at vi skulle ta kontakt med Martin etter sommeren og gjennomføre kvalitetskontrollen da.

Så i slutten av august tok jeg kontakt med Martin og sa at jeg var klar når tid som helst. Elisabeth fra Rogaland pd var en av dommerne i juni og ble med som dommer denne gangen også.

Så i begynnelsen av september fikk jeg dato for kvalitetskontrollen, onsdag 19. september i Stavangerområdet. Lillian m/Tamlin hadde heller ikke vært gjennom kvalitetskontrollen og hang seg på denne dagen. Kvalitetskontrollen var lagt til et verksted med flere lager fordelt på 2 etasjer. Videre var det utvendig bilsøk og feltsøk. Vi hadde 50 min til rådighet og disponerte selv tiden.

Å2 og jeg skulle starte med fri v/fot, men pga av kraftige regnbyger startet vi med en dekk under et halvtak. Da regnet minket litt i intensitet, var det klart for fri v/fot.

Jeg var litt nervøs slik jeg alltid er før prøver og konkurranser. Å2 merket nok at jeg var nervøs for etter en vending gikk han plutselig på høyre side i stedet for venstre side… Men han så fint opp på meg hele tiden og prøvde nok å finne ut hvorfor jeg var nervøs. Når jeg fikk holdt, satte han seg fint på riktig side igjen. Resten av fri v/fot gikk bra 

Så var det i gang med søksøvelsene. Jeg startet i 2. etg på lagersøket, der fikk vi flere funn, det ene utlegget var et utlegg som lå høyt i lageret i etasjen under. Vi søkte oss ned til 1. etg og fikk flere markeringer der, både på lager, toalett og pauserom.

Etter lageret var det klart for utvendig bilsøk, her fikk vi ingen markeringer. Da var det feltsøket igjen, her fant vi to utlegg.

Å2 ble satt i bilen og jeg sto ute å ventet på dommen. Jeg var ikke fornøyd selv, da jeg syntes jeg hadde maset for mye på Å2, samt at jeg hadde mange markeringer. Jeg ble kallet inn fra regnet og fikk beskjed om at jeg hadde bestått, men at det var flere ting som ikke var så bra. Jeg hadde maset for mye på Å2, det var ikke meningen at jeg skulle detaljsøke hele området… Helt sant, men er en nervøs gjør en noen rare ting… Samt at jeg hadde et par feilmarkeringer.

Feilmarkeringer

Jeg var ikke fornøyd med at jeg hadde feilmarkeringer, da jeg ikke hadde det til vanlig –men jeg var jo litt nervøs og kanskje jeg hadde påvirket hunden tenkte jeg.

Lillian var i mellomtiden kommet til stedet og satte i gang med kvalitetskontrollen. Jeg ble med for å se på. De startet med en fin lydighet og gikk videre til søket. Lillian valgte samme rekkefølge som meg. De jobbet bra og fikk mange utlegg. Da Lillian kom til utvendig bilsøk, gikk hun to ganger rundt bilene. Hun var sikker på at det var lagt ut noe på bilene og det skulle hun finne. Det var ingen funn på bilene. I feltet fant de også to utlegg. Hun satte Tamlin i bilen og mens hun ventet på tilbakemeldingene fra dommerne, kom de andre hundeførerne i distriktet til stedet. De hadde trening et annet sted i Stavanger og kom for å få søke på utleggene til kvalitetskontrollen.

Lillian ble kalt inn til dommerne, fikk bestått og hun hadde de samme feilmarkeringer som Å2 og meg.

Øyvind startet å søke med Mikke mens Lillian fikk tilbakemeldingene sine. Etterpå spiste dommerne, Lillian og jeg lunsj. De andre hadde spist, så de fordelte seg på resten av områdene og startet å søke.

Etter at vi var ferdige med å spise, fikk vi vite at Øyvind hadde hatt markering på toalettet han også. Der hadde Lillian og jeg hatt ”feilmarkering”. Da gikk jeg og hentet påvisningssprayen som vi bruker i Kriminalomsorgen. Den slo ut positivt og det var rester av hasj på gulvet.

Vi hentet sekken som Lillian og jeg hadde hatt ”feilmarkering” på, denne ble testet og slo også positivt ut. Her var det rester av hasj, samt en pipe.

Så hundene hadde ingen ”feilmarkeringer”, alt var riktig. Gjett om Lillian og jeg var lettet, ingen ”feilmarkeringer”. Stol på hundene! 

Vedkommende som eide sekken ble hentet ut fra verkstedet. Han tilsto etter hvert at han hadde hatt hasj i sekken. Videre avga han positiv urinprøve på bruk. Han ble anmeldt for bruk og besittelse av narkotika.

Dagen var ikke over, Martin skulle ha en nivåkontroll av sin narkotikahund Zen. Zen er 9,5 år gammel. Elisabeth og jeg la ut på verksted, lager og garderobe som ikke var brukt på kvalitetskontrollen.

Nivåkontrollen av Zen gikk bra, de fikk også en ekstra ”markering” og fant hasjrester og lommeboken til personen som hadde tilstått bruk.

Dagen for kvalitetskontrollen ble en dag med mye nerver, høye skuldre, og mye bra hundearbeid 

Randi og Å2

Legg igjen en kommentar