Mann i båt!

Første helg jeg og Toralv skulle kjøre sammen viste seg å bli en flott helg for gode hundeløsninger. Fredagen startet med flere mindre småoppdrag. Inni mellom disse fikk både jeg og Toralv ”varmet” opp hundene med hvert vårt spor. Dette har vist seg å være en god vitamin- innsprøytning på vaktene.

Litt ut på kvelden kom det melding om en vilter kar på en av byøyene. Den viltre hadde slått rundt seg på alt og alle i familien. Personen hadde deretter stukket av. Både familie og andre i nabolaget var nå redde for hva ”den viltre” ville foreta seg. Flere av dem fryktet at han ville komme tilbake og ta dem en gang til. Personen ble i tilegg beskrevet til å være ruset.

Innsatsleder Vidar var raskt ute med å stenge av adkomsten til øya. Vi regnet med at gjerningsmannen ikke hadde rukket å komme seg bort før politiet fikk sperret av broa.

Flere patruljer ble sendt mot øya, inkludert oss. På åstedet møtte vi flere som virket både redde og skremte over hva som hadde skjedd. Mens disse ble tatt hånd om av gode kollager, konsentrerte jeg og Toralv oss om søket. Vi fikk med oss hver vår makker, slik at vi kunne bruke begge hundene i søket.

Med meg hadde jeg en lettbent, positiv og nyoperert Frode. Alltid veldig kjekt å ha med seg en motivert makker på hundesøk. Jeg og Toralv delte øya i to og satte i gang med hvert vårt søk. Søket ble utfordrende i form av at det var fest i flere av boligene i området. Mange av disse var nå på vei hjem.

Da det ikke ble funnet noe sporutgang fra åstedet, så ble søket gjennomført med patruljegang. Hunden hoppet opp og ned mellom hager og berg, mens jeg og Frode forsøkte så godt vi kunne og henge med. Ved et par anledninger, lå både jeg og Frode langflate på glatte berg. Vi beholdt motet oppe og forstsatte i godt driv.

Etter å ha søkt i underkant av en time, var det flere som begynte å lure på om gjerningsmannen hadde forlat øya før vi fikk satt sperringen. Selv om både jeg og Frode holdt humøret oppe, begynte vi nok begge å lure på det samme.

I det vi kom inn i det som virket som enden på en hage, begynte hunden å endre atferd. Halen gikk høyre opp og hunden ble mer intens. I det hunden stanget hodet i en tett tuja med gjerde på andre siden, skjønte jeg ikke helt hva som skjedde. Hunden derimot hentet ekstra fart og hoppet gjennom hekken og over gjerdet. Jeg ga hunden ekstra line og begynte å se etter en vei jeg og makker kunne komme oss rundt. Mens jeg så etter løsninger hørte jeg hunden begynne å halse. Mens halsen pågikk hørte jeg en som ropte hjelp.

Jeg stakk hodet gjennom hekken og så hunden halse på en stor lekebåt. Inne fra båten hørtes rop om hjelp. Gjerningsmannen var fanget!

Mens hunden passet på mannen i båten fikk jeg og makker kommet oss rundt og inn på lekeplassen. En stolt hundefører kunne konstatere at nesen til hunden også i 2014 var intakt.

Terje og Mikke.

Legg igjen en kommentar