Lufting av hund

Våren har ikke vært så fin og tørr som vi her på Vestlandet kunne ønske oss! En bløt vårdag satte jeg min tjenestehund i bilen for å reise til det blide Sørland for søk i et fengsel.

Jeg la selvfølgelig turen innom Statoil for gratis kaffe og nystekte boller. Vindusviskerne gikk som de skulle og milene ble lagt bak meg. Jeg nærmet meg Sørlandet og det vil si at jeg runder kysten ved Lista og fyret som står midt i en rundkjøring. Noen regner Sørlandet fra Flekkefjord, men jeg vet ikke hvor de har det ifra?

Regnet øste ned. Hvor skal hunden luftes? Jeg nærmet meg ”Knuden”, en del av gamle E18, som nå er en rasteplass. Her svingte jeg av. Kjempe, her kan jeg stå under buen som veien ligger oppå for å stå tørt. Hund ut av bilen, og hun er skikkelig pissetrengt.

Etter to minutter og tom blære, så jeg at hun været ut i luften og gikk forbi meg og bort til steinmuren som buen er bygget opp av. Disa søkte og fikk markering. Jeg har normalt sett alltid en belønning i lommen, så denne ga jeg til hunden der hun stod og markerte. Belønningen forsvant med hunden og jeg startet undersøkelse av markerings sted. Der fisket jeg frem en pakke som er inntullet i plastfolie. Resultat ca. 2 gram hasj.

Jeg skryter masse av Disa, og forsøkte å fange henne idet hun passerte meg med kongen i kjeften. Etter litt om og men får jeg kongen igjen. Hun vil bort til funnstedet, men jeg sier ferdig og hun løper da opp en liten skråning på et par meter med fjelloverheng.

Hva f…. står hun ikke der også og markerer? Opp med kongen og belønner.

Ved nærmere undersøkelser, og fjerning av 3-4 store flate steiner, dukket det opp en¨Tuppervare boks med ca. 11-12 gram hasj i boksen. Igjen må jeg skryte fælt av hunden. Det er jo ingen andre tilstede, så vi har det morsomt sammen.
Med to funn på relativt lite område, så kan jeg ikke gi meg med dette. Søket utvides og funn av 5 hasjpiper avdekkes. Jeg synes at dette er et spennende område og mens jeg går rundt i søket, lurer jeg på hvem jeg skal melde fra til. Søker ca. en halv time til uten de store funn så da er det på tide å gi seg.

Hunden inn i bilen, og det er da jeg oppdager at hunden er blaut-skitten-lukter vondt. H………… du skal inn i fengsel for å søke på celler og gå i senger etc. Jeg ser nedover på meg selv, skitten opp til knærne av rød leire, sko som har et lag av møkk og rød leire over hele meg. Jeg kjører innom nærmeste bensinstasjon for avspyling av hund og fører.

Møtte opp i Kristiansand litt mindre skitten, men fortsatt tydelige spor av aktivitet. Der møttes jeg av en alltid blid politimann med navn Martin for overlevering av stoff.

Godt jobbet sier Martin, og hvis du vil så kan du søke der hver gang du er nedover.

Dagen i fengselet gikk som planlagt, men enkelte syntes det luktet blaut hund etter at vi var reist.

Roald og Disa

Legg igjen en kommentar