Hompen I

Det var august og siste helgen før skolen skulle begynne igjen. King og jeg hadde helgevakt. Det hadde vært ei travel vakt med mye fyll og spetakkel i byen. Likevel var vi litt snytt for det hadde ikke vært noe hundeoppdrag hele vakta.

Da jeg og makker kom inn til stasjonen, ropte plutselig en¨hundekollega til meg. Det skjer saker nedi bøgda di nå!! Jeg måtte straks bort å sjekke vaktjournalen. Ganske riktig, tyver i Bjerkreim.

Innehaver av bilopphoggingsfirmaet og dekkforhandleren, Hompen, hadde oppdaget at han hadde folk inne i anlegget sitt. Jeg så at Egersunds patruljen var på vei. Jeg ringte dem og fortalte at jeg gikk av vakt, men dersom de ønsket bistand av hund så kunne jeg komme.

Det var senior patruljen fra Dalane som var ute til tross for det sene tidspunktet. Aslak Moi og Magnar Sandstøl var ikke vanskelige å be. ”Kom an, me nærme okke Vikeså, så bare kom du så vente me.”

Jeg la turen sørover og etter kort tid var det klart for aksjon. Vi kjørte i samlet flokk inn på området til Hompen. Listige Aslak og myndige Magnar skvatt ut av politibilen. De fikk opp maglightene i ei brenning og lyste inn på området. Samtidig skvatt to andre, noget yngre betjenter med andre fysiske forutsetninger, opp på noen containere som utgjør deler av inngjerdingen til området. De to var også kjapt oppe med lyktene og det ble meldt om at de skimtet personer inne i anlegget.

Jeg dro med meg King. Vi måtte klatre via noe material opp på noen containere. Herfra måtte vi hoppe ned på motsatt side, rett i en haug med paller. I det vi landet, så jeg at King hadde kjeltring i nesa. Halen gikk rett til værs og kassa fram. Han brummet i barten og begynte å halse med det samme jeg ropte inn at det var politiet som var på stedet.

I samme stund kom det frem to litauere med hendene over hodet. Jeg kommanderte dem i bakken og Kingen passet på mens de ble påsatt håndjern. Vi fikk ut de to tyvene og jeg meldte på samband at jeg kom til å sende hunden på rundering inne på området. Jeg ville ha bekreftelse på at ingen av politiene hadde forvillet seg inn. Listige Aslak hadde i mellomtiden kommet seg opp på en container og følte nok han hadde god oversikt over området, for Aslak brølte fra container-taket: Ingen inn på området UT!UT! Ingen inn på området!

Rundering

Jeg sendte Kingen på rundering! Han for rundt som en vind mellom bilene inne på området. Plutselig hørte jeg at han filleristet noe under en bil. Det var innbruddsverktøyet til litauerne han hadde funnet.

Det ble ei fin natt. Vi fikk to tyver og ikke minst fikk vi hjulpet en innehaver som opererer i en bransje som er veldig plaget av denne type kjeltringer.

Det kan avslutningsvis nevnes at de to ble sittende noen dager på glattcelle hos politiet før de endte opp med ei bot hver. I tillegg er de nå inne i våre systemer både med fingrene og deres biologiske profil.

King og Jan Øyvind

Legg igjen en kommentar