Gjentar historien seg?

Like før sommerferien 2014 var jeg på en av mine mange turer på jakt etter narkotika på Stavanger Jernbanestasjon og sentrum forøvrig. Her har vi gått utallige timer, Zanto og jeg, fanget mange lokale og utenlandske banditter og mange kilo med narkotika til sammen.


Tog er et flittig brukt fremkomstmiddel både for pendlere, narkotikasmuglere og andre med et heller tvilsomt forhold til narkotika. Det er til og med ungdom som ikke tør ta med seg narkotika på toget siden det er fare for å treffe på narkotikahund der. Det har jeg fra sikre kilder og da tenker jeg vi har oppnådd noe Det var som en utlending jeg møtte på jernbanen som sa: ” do og den hund bo her?”

Jeg var så heldig å ha med meg nyrekrutterte narkotikahundefører, Hilde. Inne i ventehallen så jeg at Zanto hadde godsaker i nesa. Han var ”sky high” og jobbet langs oppbevaringsskapene som er linet opp langs den ene veggen. Ikke alltid like lett disse skapene, tenkte jeg. Her kan det ligge stoff vegg i vegg eller det kan være gammel moro som henger igjen i skapene. Etter en del jaging, endte Zanto med å markere høyt og sa: ”det ligger høyt far, noe mer enn det kan jeg ikke si! Hva med en tennisball i en brenning?” Det var mange skuelystne inne i ventehallen med et smil om munnen.

Etter hvert løftet jeg hunden for å søke og Zanto markerte på skap nr 13. Den er grei, sa jeg til Hilde, dette skapet går vi for. Vi fikk tak i en vekter fra NOKAS som hjalp til med og åpne skapet. Inne lå det ca 120 gram hasjisj, til stor glede for både hund, hundefører og rekrutt. Det var ingen ting som knyttet beslaget til en konkret person, men uansett ett kjekt funn.

Plutselig var sommeren over og treenigheten var igjen på plass på jernbanen. Idet Zanto nærmet seg skapene, så jeg igjen samme adferden. Hm.. tenkte jeg. Henger luktbildet igjen? Men jeg hadde jo vært på stedet flere ganger etter første funn uten at Zanto hadde hatt interesse, så jeg sa til Hilde at det er nødt for å ligge et nytt depot her! Intensiteten til hunden var desto mindre kontra første funnet. Jeg stolte på hunden og tenkte at det muligens er et vanskeligere luktbilde enn før sommeren.


Etter en stund løftet jeg hunden og igjen stod snuten på skap nr 13. Ja vel, tenkte jeg. Her er det bare å stole på hunden. Vi ringte igjen vekter fra NOKAS som var velvilligheten selv. Skap 13 ble åpnet og en blå bag åpenbarte seg.

Bagen ble sjekket og inneholdt en del klær, sokker og andre trivielle ting. Ja, ja tenkte jeg. Det er vel en kjeltring som eier bagen, ikke fant vi noen id oppi heller. Etter en stund fant vi 1 gram marihuana og 1 gram amfetamin gjemt inni hver sitt par med sokker. Veldig kjekt funn, men måtte innrømme at jeg hadde håpet på storfangst. Rekrutten ble streng i masken og mente jeg burde være mer en fornøyd

Leiv Kjetil og Zanto

Legg igjen en kommentar