Et lite sporoppdrag…

For en tid tilbake jobbet narkotikahunden ”Wiggly” og jeg ved Stavanger politistasjon. Vi hadde akkurat startet på jobb en ettermiddag, da vi fikk melding om en person som hadde stjålet varer fra en butikk i en av Stavangers bydeler.

Vi kom til butikken kort tid etterpå, der ble vi møtt av en ansatt som sa at tyven hadde løpt fra stedet og at han hadde tatt med seg varene han hadde stjålet.
Butikkmedarbeideren som hadde sett hvor tyven løp, forklarte oss hvordan han så ut, samt viste oss siste sted han hadde sett tyven løpende.

Jeg tok ut Wiggly, satte på han sporsele og sporline, og ba han søke spor på fortauet hvor tyven sist var sett. Min kollega satte seg i politibilen og kjørte i området for å se om han så tyven.

Wiggly fikk raskt spor og fulgte dette langs fortauer i noen kvartaler, før han gikk inn i en bakgård og fulgte sporet gjennom et par hager. Og bak en hagebod satt tyven og gjemte seg.

Wiggly begynte å bjeffe på tyven når han hadde funnet vedkommende. Jeg ba Wiggly sitte ned, kommanderte tyven frem og satte på han håndjern.

Personen tilsto tyveriet, varene han hadde stjålet hadde han i en pose ved siden av seg.

Vi gikk spor i ca 5 minutter, fanget tyven og kunne levere varene tilbake til butikken kort tid etterpå.

De ansatte i butikken var veldig godt fornøyd med at politiet jobbet så fort og effektivt

Noen ganger tar det ikke så lang tid å løse et oppdrag når en har med seg en god kollega på fire ben!

Randi

Legg igjen en kommentar