En kveldstur utenom det vanlige

Denne historien er fra tiden når jeg hadde den velrenommerte Zappa. Det var en novemberkveld i 2011 og vi var ute på den vanlige kveldsturen vår rund kl. 21 på aftenen. Jeg husker det var vindstille og ganske tykk tåke til på Tasta å være. Tankene mine gikk hen på om jeg skulle åpne en flaske vin som fruen og jeg skulle kose oss med denne vinterkvelden.

Da jeg var ca. femti meter fra huset vårt, kom jeg plutselig ut av tankerekken min. Zappa rykket kraftig til i båndet og angrep nesten en bil vi passerte. Første tanke var at her lå en av nabolagets utallige katter under og nøt restvarmen fra bilen.

Allikevel lot jeg Zappa få litt ”albuerom” og han gikk etter hvert over i søk på bilen. Han var veldig opptatt av å klatre opp mot motorrommet og å komme inne i bilen. Da jeg ikke visste hva dette gjaldt, så var jeg litt redd for at dette bare ville ende med en saftig lakkeringsregning Trond Rune måtte gå god for. Men før jeg fikk tenkt tanken ut så markerte han på baksiden av panseret hvor luften fra bilens kupé kom ut. Videre søkte jeg rundt hele bilen og da vi kom til bagasjerommet så kom det en ny markering.

Jeg ringte først til operasjonssentralen og fortalte litt om hendelsen. De søkene som ble tatt på bilen registreringsnummer gav ikke så mye, men her var det nok trykket litt feil på tastaturet for info som kom da jeg tok kontakt med uro tilsa noe annet. Bileier var omhandlet i en sak de hadde arbeidet med.

Jeg visste at Leiv Kjetil og Zanto var på jobb og ringte etter dem. De var ledig og kunne komme. Da de kom, sa jeg hva som hadde skjedd og viste dem gaten. Jeg fortalte ikke hvilken bil det var, men de gikk ikke mange meterne før Zanto knallmarkerte på samme bil.

Etter litt etterretningsarbeid, så fant vi ut at bileier bodde litt opp i gaten og han var ikke ukjent for lovens lange arm. Bileier var bortreist men samboeren fremskaffet nøkler. Under førersetet ble det funnet 100 gram hasj og i bilens bagasjerom ble det funnet ca. 900 gram hasj. En meget god fangst like utenfor huset så å si.

Sjeldent har et så godt beslag kommet ut av løse luften. Han far ble glad og fikk seg ett glass vin og Zappa ble belønnet med en ekstra Dentastick. Slike løsninger gjør godt for en hundefører å få bekreftet at nesen på hunden er på hele døgnet.

Bjørn og Zappa

Legg igjen en kommentar