Dieseltyver på Skurve

En våt søndag i mai startet søndagsvakten som den pleier, nemlig med bilvask av hundebilene. Midt under innsåpingen av bruksnummer 418, gikk det ut melding på sambandet. To dieseltyver hadde rømt til fjells i området Kyllingstad, sør for Skurve.

En oppegående bonde hadde sett 3 personer som tappet diesel fra gravemaskinen hans over på kanner. Da bonden skulle ta kontakt med dem, ante de at noe var i gjerde og tok beina fatt. 2 av dem satte kursen rett til fjells, mens tredjemann satte seg inn i en bil og kjørte fra stedet. Bonden stod igjen på stedet og så to vettskremte langt oppe i en fjellside.

Jeg og makker Tor Erik, hoppet inn i den allerede vaskede 415 og satte kursen sørover. Det regnet ustanselig fra Stavanger til Kyllingstad. Vel fremme fikk vi kontakt med bonden. Han kunne fortelle at de to ”fjellgeitene” sist var sett på vei opp til toppen på fjellet.

Jeg tok ut hunden min og satte i gang sporsøk fra gravemaskinen til bonden. Hunden slo umiddelbart over på en dyrket mark. Jeg kunne se avtrykkene i marken, så det var ingen tvil om at hunden hadde ”los”. Etter marken bar det oppover fjellet.

Mens jeg gikk/småløp oppover fjellet, kjørte makker inn på de ulike gårdene i nærheten for å se etter den aktuelle bilen. UP patruljer både nord og sør for Kyllingstad ble varslet om bilen og folkene vi leita etter.

Etter ca. 15 min gange oppover fjellet var jeg klissbløt. Det regnet fortsatt ustanselig. Vel oppe på toppen bar det ned en ås. På vei ned åsen så jeg flere tegn etter ”fjellgeitene” som hadde sklidd og snublet ved flere anledninger. Det skal sies at jeg skled et par ganger selv også. I bunn av åsen startet en ny stigning. Det gikk rett opp til nærmeste fjelltopp. Under hele sporet, ble det funnet tegn som bekreftet hunden sitt spor.

Det var så som så med sambandsdekningen i området, så jeg måtte ty til telefon for holde kontakt med makker.

Da jeg var på vei ned fra den tredje fjelltoppen, hadde jeg rett kurs mot industriområdet på Skurve. Jeg kontakt makker og ba han sjekke området på Skurve.

Mens jeg fortsatte sporet ned av fjellet, ringte makker. Han hadde funnet bilen vi leita etter. Inne i bilen satt de tre personer. Den ene var helt tørr, mens de to andre hadde tatt av seg alt det bløte tøyet og satt til tørk i baksete. Begge to satt i boxershorts. De var tydelig slitne og kalde.

Da hunden kom frem til bilen, satt de to forskremte fjellgeitene fortsatt i baksete. Jeg åpnet døren og spurte om de hadde vært på fjelltur. Begge så på hunden, mens de smilte litt forsiktig. En glad og fornøyd hundefører kunne konstatere at ca. 5 km sporsøk hadde gitt resultat.

Det hele endte med 3 stk MVK’ere (mobile vinningskriminelle) i arresten. I og med at det er gulvvarme på cellene var det i alle fall to av dem som ”litt” glade for å havne der.

V/ Terje

Legg igjen en kommentar