Da Pjotr og Vladimir ble fanga av King.

(navnene er oppdiktet, men historien er sann og handler om to polakker)

Det var lørdagskveld og sensommer. Det var en fin kveld med sol og god varme i luften. Pjotr og Vladimir satt hjemme på terrassen utenfor sin leilighet på Hundvåg. Piotr hadde arbeidet hele uken. Vladimir hadde ikke drevet med så mye de siste dagene fordi han hadde ødelagt høyrearmen. Legene trodde han hadde knekt armen og han hadde derfor blitt forespeilet 6 uker med gips.


Pjotr og Vladimir grillet og koste seg med noen øl. Ja, det ble faktisk en hel del øl. De var fine i formen og bevilget seg også en blås med hasj.

Etter hvert som stemningen steg, fant de ut at de manglet damer i selskapet sitt. Vladimir disponerte en liten rød Mazda som de etter litt frem og tilbake fant ut at de skulle kjøre inn til byen med. Vladimir var eldst og hadde førerkort fra Polen så de ble enige om at han skulle kjøre.

Samtidig som Pjotr og Vladimir kjørte fra leiligheten på Hundvåg, var det to UP-jenter, det vil si frøken Randulf og frøken Hagenes, som var i ferd med å rigge seg til med trafikkontroll ved broen fra Hundvåg mot Engøy.

Makker, Espen Lea, og jeg satt inne på politistasjonen med kaffi og hadde akkurat rigget ferdig bilen for vakt.

Plutselig hørte vi frøken Hagenes med sin karakteristiske bergensdialekt på samband: « Det e en bil som stikker» Charles Bøgild var operasjonsleder og som vanlig klar som et egg: «Kor e dokkår, ka vei går det og ka bil e det» Alle de riktige spørsmålene tenkte jeg og løp sammen med makker Espen Lea ned i politibilen.

Samtidig svarte Hagenes: «Det var en rød liten en med to mann i, og det gikk mot sentrum fra Hundvåg» Operasjonsleder Bøgild kalte på Victor og vi svarte at vi var på vei.

Vi kjørte kjapt mot Hundvåg , men før vi nådde bybroen hadde de to up-jentene funnet den røde Mazdaen. Den stod parkert på kaien på Engøy, tom for folk. Vi kom til stedet et par minutter senere. I det vi kjørte ut på industriområdet, ble jeg enig med makker Lea om at han skulle ta oppstilling ved innkjørselen til kaiområdet, slik at de uansett ikke kunne slippe ut av området til fots.

Det aktuelle området er ei stor kai/industriområde med industribygninger og mange båter som ligger fortøyd ved flytebrygger.
Jeg slapp ut King og tok han med bort til den tomme Mazdaen. King satte seg umiddelbart på spor og gikk det nøyaktig 10 meter ut på asfalten før han stanset ved en båt som lå på land. Her stod han og tisset i det uendelige. Samtidig stod han og snuste med høy nese utover området. Jeg kikket over skulderen og så de to frøknene i up-bilen. Jeg tenkte sjærp deg, King! Ferskere spor og utgang enn dette får du ikke. Dei to chiksa bak her må jo lure på hva dette går i.

Jeg hadde ikke fått tenkt tanken helt ut før Kingen planta nesa i asfalten, løp 50 meter før nesa og halen gikk til værs og han stormet inn mellom to industribygg. Jeg løp etter og idet jeg kom rundt hjørnet på bygget hørte jeg at King hadde tatt veien inn i noen busker. Jeg løp etter og gjennom buskene. Da jeg kom ut på den andre siden, var King borte. Shit!!! Hva nå…? Plutselig hørte jeg et dødshyl fra en skråning med noe høyt gress. Det var bevegelse i det høye gresset og jeg løp bort. Der hang King i armen på en polakk som ropte Help!! Help!!!

Jeg meldte en mann pågrepet og up-jentene kom ilende til. Yess!!! Kom det kontant fra Hagenes. Det der e føreren.

Brit og Marianne tok med seg Vladimir til bilen og jeg tok med meg King tilbake til det høye gresset. Vi gikk inn i gresset til der hvor Vladimir hadde ligget. Jeg ropte på engelsk at jeg kom til å sende hund og at det var på tide å komme frem. Ingenting skjedde, men jeg så på King at han visste mer enn meg. I det jeg skulle til å sende ham, bykset han ut i linas lengde og jeg hørte det smalt i tennene hans. Like ved der vi stod lå Pjotr og gjemte seg under en einerbusk. Han var centimetere fra å bli bitt, men han slapp unna tennene.

Både Piotr og Vladimir ble tatt med til legevakten for blodprøve. Begge erkjente bruk av narkotika og Vladimir ble siktet for kjøring i påvirket tilstand. På legevakten måtte Vladimir til røntgen fordi King hadde tygd på armen som var brukket. Etter røntgen måtte han også få ny gips.

Vladimir fikk sitt polske førerkort beslaglagt og de to venter nå på møte med det norske rettssystemet.

Jan Øyvind og King

Legg igjen en kommentar