To kjappe

Her kommer to små historier fra Risøy, en liten øy like utenfor Haugesund sentrum, med en god del belastede adresser til byens mer eller mindre løse fugler. Begge disse historiene kom faktisk på treningsdager som jeg hadde lokalt her i Haugesund. Av en eller annen grunn hadde jeg ikke reist til Stavanger for å trene, og jeg var begge gangene alene og trente her i byen.


Den første historien var det ES (spanings- og etterretningsgruppen) som hadde hatt tilslag på en adresse. 3 utlendinger var pågrepet, og et hus for asylsøkere skulle ransakes. Jeg kjørte til stedet og satte Mikke i søk fra inngangsdøren. Etter ca 5 sekunders søk, stod hunden og markerte nedi gulvet mot en kjeller, der det var satt en stige nedi et hull i gulvet. Jeg gav beskjed om markeringen til makker som var med meg og belønnet med en gang, da markeringen var kjempeklar. Makker brukte litt lenger tid enn Mikke på å finne stoffet, men i gulvet / taket mellom kjeller og loft, inni isolasjonen ble det funnet en pose som inneholdt ca 100 gram med amfetamin.

Videre søk i huset førte til beslag av ca 10 gram amfetamin oppi en blomstervase med kunstige blomster og ca 200 småsteiner som ble tømt på gulvet etter at Mikke hadde markert i vasen. På loftet ble det også funnet mindre mengder amfetamin under et skatoll. Man måtte dra det bort fra veggen, legge seg ned på gulvet og å kikke innunder bakfra for å finne stoffet.

Kjempefornøyd med Mikke gikk jeg og satte han i bilen og regnet meg som ferdig med ransakingen. Da jeg gikk inn i leiligheten for å ta farvel, hadde de funnet nøklene til et rom som ikke var ransaket, så jeg måtte ut å hente inn Mikke igjen. Søket av dette rommet gav ingen funn, og jeg gikk tilbake til hovedetasjen. I gangen, på vei ut døren, ble jeg stående å snakke med folka fra etterretning, da jeg plutselig ble oppmerksom på ei hylle i gangen med masse rot oppå, deriblant en støvsuger. Denne hadde jeg ikke gitt Mikke anledningen til å snuse på, så jeg løftet ham opp mot hylla.

Jeg fikk raskt godfølelsen da hele kroppen til Mikke begynte å skjelve og jeg kjente halen slo mot bakhodet mitt idet hunden logret vilt. Det var tydelig at det lå noe i støvsugeren. Denne ble tatt ned og åpnet, og sammen med støvposen lå det en annen pose som viste seg å inneholde ca 50 gram med marihuana.

Nr 2

Den andre historien skjedde ca ett år senere. Det var på ny ES som trengte bistand til et hus på Risøy. De hadde sterke indikasjoner på at her skulle det være et godt kvantum, men alt de hadde funnet ved ordinær ransaking var en plate med 100 gram hasj. Som sagt så gjort…. Treningen ble avbrutt og jeg kjørte mot stedet med et godt håp om å få større mengder på statistikken til Mikke.

Ransakingen av huset medførte flere markeringer på gode gjemmeplasser, der det antageligvis hadde ligget stoff, men ingenting ble funnet utenom det som de allerede hadde tatt beslag i.
Noe deprimert over resultatet begynte jeg utvendig søk. Heller ikke dette medførte beslag, men Mikke hadde begynt å grave i det ene hjørnet av hagen, uvisst av hvilken årsak, for det medførte ikke noen markering. De fra ES fant fram spade og gravde litt rundt omkring, mens jeg tok Mikke til bilen for en velfortjent hvil. Jeg tok meg en runde i huset og tenkte på hvor jeg ville ha gjemt ting men kom ikke fram til noen flere aktuelle gjemmesteder.


Da jeg kom ut igjen, kom jeg på at nabo hagene også kunne søkes kjapt over. Som sagt så gjort. Mikke ble tatt ut igjen, og den ene hagen på sørsiden ble avsøkt uten noe interessant. Av en eller annen grunn glemte jeg ut den andre nabohagen, og Mikke ble igjen satt i bilen. Idet jeg skulle til å kjøre fra adressen, kom jeg på at den andre hagen ikke var tatt. Jeg tok med meg Mikke og åpnet porten inn til adressen. Idet vi kom inn i bakgården, så jeg på Mikke at han været høyt, uten at han gikk over i noen form for markering. Jeg ble stående å se på søket hans i noen minutter, men han fant ikke ut noe mer, så da var det far sin tur.

Jeg begynte å klatre opp på et skur, kikket på taket, i takrenner og endte til slutt opp på baksiden av nevnte skur. Jeg måtte klatre over diverse remedier for å komme meg fram, men da jeg fikk overhøyde på taket og så inn mot kjeltringhuset fra baksiden av skuret, fikk jeg en åpenbaring av et syn.


Det gikk et gjerde mellom eiendommene som var ca 2,5 meter høyt. På begge sidene av midtskillet / stenderene var det spikret opp gjerdeplanker, men mellom plankene var det selvfølgelig et hulrom, så ca 2,5 meter over bakken lå det en sort liten bag. Da jeg rakk fram til bagen og fikk denne ned, stod det med skrift på den at den var luft- og vanntett, så det kunne ikke være mye narkotikalukt som hadde sluppet ut gjennom den. Da vi åpnet derimot, slo godlukten mot oss, og innholdet viste seg å være en halvkilo med amfetamin og 300 gram hasj. Et fornøyelig søk, der hundens oppførsel førte til beslag fra far. Men Mikke fikk uansett godskrevet funnet på sin statistikk, jeg syntes han fortjente det…..

Øyvind

Legg igjen en kommentar