The Walking Dead

The walking dead anno 2014

I Rogaland politidistrikt har vi i gjennomsnitt hundetrening en gang i uken. Hundetjenesten er bra organisert, der unghundførere blir rekruttert i fast stilling med tillegg fra første dag under ordnede forhold. Hundetrening er noe som jeg regner som essensielt i en hunds utvikling og viktig i ekvipasjens prestasjon i gata. Men, jeg ser at i den siste tiden er at hundetreninger er noe som tas ved behov. Et diktafonkurs eller en ip- trening er mye viktigere og hundetreningen blir da liggende brakk. Det er liksom ikke så farlig med hundetrening virker det som. Dere trener jo så mye på fritiden!
Det er sjelden vi får gjennomført en hundetrening uten forespørsel om bistand til søk.

Men, i fare for å bli for negativ, er det mye å hente på praktisk bistand. Som Helge en gang sa, den beste treningen er de praktiske funnene. Jeg har mange kilo med narkotika takket være praktisk bistand. Dessverre har vi mistet Helge på treningene, en person som har masse å tilføre med tanke på praktisk trening og andre erfaringer.

Driftsenhet Jæren er veldig flinke til å utnytte narkotikahundens gode nese. Jeg kan ikke si det om alle driftsenheter! Jeg har hatt en rekke kjekke funn på vakre Jæren og et av disse kom på en hundetrening. En liten leilighet skulle avsøkes og lensmannsbetjentene var som vanlig positivt innstilt. På veg mot leiligheten, så jeg at Zanto fikk narkotika i nesen. Jeg slapp førerlinen og observerte hunden på avstand. Like ved var det en rekke med garasjer, og plutselig stod Zanto og markerte på en av portene som var nede. Lurer på hva jourhavende jurist hadde sagt hvis jeg hadde ringt og spurt om å brekke opp porten?

Døren ble åpnet og Zanto startet å søke inne i garasjen. Jeg forstod på lensmannsbetjenten at det var mulig at eier var en kjenning av politiet, men at han var ikke sikker. Etter kort tid markerte hunden mot et hull i taket i enden av garasjen. Funn av ca 200 gram amfetamin.

Vi ringte eier som kom til stedet etter kort tid. Vi sa bare vi ville snakke med han om ”noe” og han ble rimelig paff da han så garasjedøren stod åpen. Som Jærbuer flest, var han meget bestemt og mente at politiet ikke hadde noe slags ærend i hans garasje. Ulovlig ransaking ble nevnt! Saksøking kom i neste setning. For å si det slik ble vi enige til slutt etter en lengre samtale. Jeg forespeilet han et lengre opphold i arrest mens vi sjekket ut forholdet, men han var ikke så interessert i det. Jeg forklarte også at jeg ville ransake hans bolig etter beslaget vi hadde gjort. Han var plutselig enig i det. Jeg gjorde han kjent med at det var til hans fordel hvis vi ikke fant noe som indikerte bruk eller besittelse av narkotika. Noe vi ikke heller gjorde.

The walking dead


En onsdag var vi på hundetrening i Haugesund og det var Øyvind som hadde ansvaret. Treningen var som vanlig veldig bra og jeg og Roald fant ut at vi skulle avslutte med en fotpatrulje i” mainstreet” Haugesund. Vi entret hovedgaten fra hver vår side og det første som slo meg var den velrenommerte tv-serien ”The Walking Dead”. Det var så mange narkomane med knekk i knærne og ellers mange tegn på bruk av narkotika at jeg tenkte at dette er ikke virkelig. Det kan ikke være så ille som dette? Etter kort tid, og en del pågrepne i besittelse av delvis store mengder narkotika, sa jeg til Roald: ”vi sette bikkjene i bilen”. Det som var litt dumt var at vi ikke hadde varslet operasjonssentralen om vårt lille stunt. Vi skyldte på Øyvind, som vi trodde hadde gitt beskjed

Leiv Kjetil og Zanto

Legg igjen en kommentar