Ran i Oslo

Ran på Rimi Bestum.

Fra tiden som hundefører i Oslo er det mange historier å velge mellom. Et av oppdragene jeg husker best er fra en november dag i 2001. Da ble Rimi butikken på Bestum ranet.

Jeg kjørte V35 som er en kombinert patrulje bestående av en narkotika og patruljehund. Min makker denne november dagen var Tonje. Litt over klokken 18 kom det melding til alle patruljer i Oslo politidistrikt. Det pågikk ran av Rimi butikken på Bestum. En ansatt på kontoret i butikken observerte 3 yngre menn som ranet kassen i butikken. Ranerne brukte håndvåpen.


Vi kjørte mot stedet sammen med en rekke patruljer. En patrulje fra Majorstua svarte raskt. De kunne fortelle at de stod på utsiden av butikken og opplyste at de bevæpnet seg. Sekunder seinere ropte patruljen over radioen at 3 menn løp ut av butikken. Patruljen løp etter. Ikke lenge etter opplyste de at en mann var pågrepet. En real krokfot satte en stopper for ranerens flukt. De to andre ranerne forsvant videre inn i et boligområde.

Vi ankom Oslos beste vestkant ikke lenge etter. Patruljen fra Majorstua var høyt oppe. Den ene raneren lå på bakken i jern. Et våpen var funnet. Patruljen ga en beskrivelse av ranerne og påviste stedet de forsvant. Begge var yngre menn. De var iført finlandshette og en av dem hadde et våpen i hånda.

Jeg tok ut min tjenestehund, Agent og satte han i søk. Som sikring fikk jeg med meg to patruljer fra Delta. Adrenalinet pumpet i kroppen når vi startet søket.

Ranerne forsvant inn en grusvei og inn mot et boligstrøk. Det var en del folk i området så vi var fokusert der vi beveget oss innover Bestums fineste villastrøk. Folk vi møtte på veien stoppet og så en smule bekymret ut. Synet av en illsint hund og 5 mann med våpen som målrettet småjogget innover boligstrøket var ikke hverdagskost her.
Agent fikk god sporutgang på grusen. Sporet gikk langs stien, over noen grønt områder, gjennom noen hekker og inn i noen hager. I en av hagene kom vi til et høyt gjerde. Agent ville over, men det var umulig. Vi måtte gå en omvei før vi kom på den andre siden av gjerdet. Agent søkte på andre siden av gjerdet uten å finne helt ut av det. Sporet gikk på kryss og tvers i noen hager uten at vi kom videre. Agent hadde noe i nesen, men hvor hadde ranerne tatt veien?
Så kom gjennombruddet. I en av hagene vi var fant Agent en bag som lå kastet.


Innholdet i bagen var interessant. Finlandshette, våpen og penger. Personene fra Delta var på hugget og vi skjønte vi var veldig nærme en løsning. I nabohagen lå svaret gjemt. Inne i en hekk lå 2 menn gjemt. Når Agent var på vei inn i hekken, kom fortvilte rop.” Vi gir oss”. “Ta vekk hunden”. Sekunder seinere lå de siste ranerne i jern.
40 minutter etter at ranet ble meldt inn var 3 ranere pågrepet og ransutbyttet funnet. Jeg var meget stolt over Agent denne kvelden. Og bedre ble det. Et av våpnene manglet.

Jeg fulgte fluktruta til ranerne. Søkte grundig og belønningen kom 2 timer seinere. Langs en grusvei inne i noen busker plukket Agent opp et sort håndvåpen. Stolt kunne jeg melde til sentralen at jeg avsluttet søket etter å ha funnet det siste ransvåpenet.

Kjell A. og Agent

Legg igjen en kommentar