Mikke på luftetur

Mikke på luftetur i skogen….

En sur høstdag i 2011 fikk jeg i oppdrag av min sønn å kjøre ham på basketballkamp kl. 0800 en søndags morgen. Jeg sukket og stønnet og syntes oppdraget var lite attraktivt, men må man så må man. Regnet pøste ned, så jeg tok på meg gore tex’en og kjørte avgårde i halv åtte tiden på morgenen. Som alltid hadde jeg med meg Mikke, og på vei hjemover fra oppdraget, fant jeg ut at jeg likeså godt kunne lufte ham på et nytt sted.


Som sagt så gjort, og jeg fant et lite skogsområde i nærheten av en fotballbane på Haugalandet. Tilfeldigvis så visste jeg om at det bodde en del såkalt ”kjeltring” i området, og tanken hadde slått meg at det kunne jo være at noen hadde et lite depot i teigen.

Kl. 0805 parkerte jeg i nærheten og gikk inn i skogen. Da vi kom til skogkanten koblet jeg hunden fri, og gikk innover mens jeg gned søvnen ut av øynene. Etter ca. ett minutt la jeg merke til at Mikke, som var ca. 50 meter foran meg, stod med snuten i bakken og logret vel flittig med alt som var bakenfor nakken. Jeg løp bort til stedet og så at han stod med snuten inni et metall rør (søppel) som lå på bakken. Jeg tok opp røret og kikket inni. Hullet var akkurat lite nok til at jeg ikke fikk inn hånden min, men jeg så at det lå en plast pose trykket ca. en halv meter inni røret.

Jeg tenkte med meg selv om det var gutta fra ”Torsdagskveld fra Nydalen” som drev gjøn med meg, og jeg syntes jeg hørte Morten Ramm fra skogen: ”Har du sett røøøøøret mitt?”

Jeg tilkalte operasjonssentralen og fikk ut forsterkninger til å sikre beslaget, som viste seg å inneholde ca. 50 gram med heroin.

Ca. 3 uker senere fant jeg ut at jeg måtte avlegge stedet et nytt besøk. Jeg var litt nysgjerrig på om hunden kom til å vise interesse for røret igjen, eller evt. markere på dette. Da jeg kom til stedet, gikk Mikke bort og sjekket, men det ble bare med en intens snusing. Da jeg kom frem, så jeg at røret hadde blitt kraftig deformert siden sist gang jeg var der, og tenkte med meg selv at det måtte ha vært en rimelig sinna person som hadde vært på stedet 🙂

Ikke heroin, men….

Jeg luftet videre innover i skogen, og da jeg kom litt oppi en bakke, startet hunden å markere under en palle. På stedet fant jeg bare noen hageredskaper som så ut til at de nylig hadde vært i bruk, og tenkte med meg selv at det var menneskefert hunden markerte på. Jeg fant det jo noget besynderlig at det skulle ligge en liten hagespade og grafse midt inni skogen, men tuslet nå videre innover. Etter noen sekunder hørte jeg krafsing mot metall i nærheten, og Mikke stod med snuten i bakken like nedenfor en skrent.


Jeg løp til stedet og kastet belønningen for å få Mikke bort. Da jeg kom frem, så jeg at det lå en metallboks nedgravd i jorden, som Mikke hadde gravd frem fra ca. 5-10 cm under bakkenivå. Innholdet viste seg å være 4 pakker med noe som var innpakket i plastfolie. Jeg tippet at det måtte være nærmere 200 gram, og siden det ikke luktet noe av det tenkte jeg igjen på heroin. I tilfelle hadde jo det vært et kjempebeslag. Jeg ringte inn til mine gode kolleger, og bad igjen om assistanse fra operasjonssentralen. De sendte ut krim tekniker som sikret pakken.

Etter et halvt års venting kom analysen fra Kripos i retur. Innholdet viste seg å være 4 pakker med sammenrullede pengesedler, nærmere bestemt ca. kr 50.000,-

Ca. en måned etterpå var jeg igjen på stedet og sjekket hvordan det så ut. Det kunne likeså godt ha vært en mini gravemaskin som hadde krabbet seg opp i lia. På stedet ble jeg møtt av ca. 5 kvadratmeter med oppgravet område, så vedkommende hadde nok brukt et helt dagsverk på å lete etter pengene sine.

Øyvind og Mikke

Legg igjen en kommentar