Med Mikke på husbråk.

En varm sommernatt i 2012 fikk jeg og makker i oppdrag av operasjonsleder å kjøre på høy musikk på en adresse litt i utkanten av Haugesund sentrum. Det var lørdag kveld. Vi hadde våre mistanker til at det kunne være andre ting som ble brukt på den aktuelle festen enn bare alkohol, så jeg tok med meg Mikke ut av bilen og gikk mot kjellerleiligheten.


Da vi ankom, hørte vi høylytt prat og musikk fra aktuell leilighet. Jeg banket høflig på, men det viste seg at ingen kom og åpnet døren for oss. Vi gikk derfor inn i gangen, og mot stuen. Idet Mikke kom inn i leiligheten, merket jeg med en gang på ham at her var det noe som luktet godt. Med høy nese stormet vi inn i stuen, og oppdaget at det var ca 10 personer som satt på festen. Samtlige ble anmodet om å holde hendene synlig, og det varte ikke mange sekundene før Mikke stod og markerte på stuebordet. Foran beboer på adressen lå det en god klump med hasj, samt noe brukerutstyr. Denne ble senere veid til å være ca 30 gram.

Vi ba om assistanse til adressen, men det var det ikke mulig å få til da alle de andre patruljene var opptatt med sine oppdrag. Vi måtte derfor ta en såkalt ”short cut”, og noterte navnet på personene som var på adressen, hvoretter de ble dimittert etter en veldig kjapp ransaking i lommene.

Beboer på adressen tok på seg hasjen som lå på bordet, og erkjente sine synder. Mikke markerte mens vi stod og pratet med folkene på en bag som stod på gangen. Denne viste seg å inneholde en plate på ca 80 gram hasj.


Etter at alle gjestene var dimittert, valgte vi å låse av på stedet, før vi skulle kjøre tilbake for å ransake skikkelig. Som alle skjønner ble det litt hektisk på stedet med to politifolk, en narkotikahund som gikk amok i go-lukt og 10 ”pågrepne”, så etter at den verste svetten var tørket bort, tok vi med oss beboeren som hadde tatt på seg hasjen og kjørte inn med ham.

Så var det hasjen, da!

På veien inn mumlet jeg til kollegaen min om hvor beslaget var, og fikk til svar at den har vel du? Det viste seg at ingen av oss hadde tatt med hasjen, og jeg kjente at jeg ble enda mer svett. Vi skyndte oss inn med fangen og fikk ham i kasjotten, før vi suste tilbake til adressen for å sikre oss de 110 grammene med hasj som vi allerede hadde funnet. Riktignok var døren lukket og låst, men man visste jo aldri.

Da vi kom tilbake til adressen, var det som jeg fryktet full fest igjen. Fire av de som vi hadde sendt hjem fra adressen var tilbake på stedet. De hadde krøpet inn gjennom et ulåst vindu og kommet tilbake etter at vi hadde kjørt. De 30 grammene som hadde blitt tatt fra stuebordet og lagt på en hylle i gangen lå faktisk fremdeles på stedet, men de 80 grammene som jeg hadde latt ligge igjen i bagen var nå borte. Jeg tok på sintestemmen min og spurte hvem som hadde tatt hasjen fra bagen. Ingen svarte, så da var det å benytte seg av Mikke igjen. Etter kort tid markerte han mellom bena på den ene av personene i benken. Under sofaen lå platen som hadde ligget i bagen og jeg pustet lettet ut.

Det som var positivt med dette var jo at nå hadde patruljene tid til å bistå oss, slik at vi fikk fire flere fanger i arresten. Den rette eieren av hasjplaten hadde vi og! Han hadde nemlig ikke fått med seg at Mikke hadde markert på bagen hans, og trodde vi var kjørt fra stedet for godt.

Dagen derpå innrømmet mannen at han var kjempeglad da han kom tilbake og hadde funnet hasjen sin. Han hadde tatt den ut av bagen og satt med den i hånda da vi kom inn i leiligheten for andre gang. Han hadde kastet den i panikk under sofaen da han hørte oss komme tilbake til stedet. De tre andre erkjente kjøp og bruk av mindre mengder hasj.
Den videre ransakingen av leiligheten, etter at alle gjestene var skysset vekk for andre gang, førte til beslag av en god pose med amfetamin og ytterligere funn av hasj i en sko eske på øverste hylle på soverommet til beboeren på adressen. Totalt beslag ble dermed 190 gram hasj og 40 gram amfetamin. Et hyggelig beslag i festlig lag…..

Hilsen Øyvind & Mikke.

Legg igjen en kommentar