Leiteaksjon

Leiteaksjon etter person som ikke ønsket å bli funnet

Øs pøs regn ute, godt å legge seg i senga. Jeg hadde akkurat sovnet, så ringer det. Litt ør så hører jeg operasjonsleder Agnar i andre enden. En far har funnet bilen til dattera på Steinsfjellet i Haugesund. Hun hadde gitt uttrykk for at hun var deprimert og ikke ønsket å leve lenger. Det var 3-4 timer siden jenta hadde forsvunnet fra hjemmet.

Jeg spratt ut av senga, og hoppet inni stillongs og gore texen. Jeg var klar, men manglet en ting… Malvin. Han lå godt og sov, og hadde ikke store planer om å gå ut i møkka været så det ut for, men han ble med til slutt. Johan og Eos var også kalt ut og kom til stedet like etterpå.


Vi startet å leite; først på turstiene. Jeg på ene siden av veien, Johan og Eos på andre siden. Røde Kors, Norsk Folkehjelp og redningshundene var også kalt ut og var på vei.

Det var skikkelig møkka vær, regn, sur vind og noen få pluss grader. Jeg og Malvin gikk innover stien som vi hadde fått utdelt mot et turmål lenger inne på fjellet. Videre ned mot Djupadalen som også er et turområde i Haugesund, der traff jeg mannskaper fra Røde Kors som søkte grusveiene med 4 hjuling.

Snart var et stort system i gang, med mange som på kort tid var ute og søkte. KO var satt på parkeringsplassen hvor vi tok utgangspunkt i søket.

Etter hvert fikk vi over samband melding fra operasjonssentralen om at de hadde kontakt med savnede. Hun forklarte at hun så flere lys et stykke fra seg. Jeg skjønte etter hvert hvor savnede befant seg og satte av gårde. Malvin var også ivrig i det vi jobbet oss gjennom brake og varierende terreng.

Plutselig ser jeg at Malvin slår på noe og løper opp bakken og begynner å halse. Jeg snur meg og lyset treffet hun vi leter etter. Hun ligger på bakken, våt og kald. Jeg får meldt fra om funn og får beskjed om at et bårelag fra Røde Kors er på vei.

Jeg får jenta opp på beina og begynner å gå mot Røde Kors mannskapene som er på vei.

Vi gjorde funnet ca 1,5 timer etter at vi startet leteaksjonen.

Imponerende å se hvor mange hjelpemannskaper som hadde hoppet ut fra sengen så sent på natten for å lete.

Aksjonen endte godt og med funn, så vi kunne velfortjent dra hjem og legge oss igjen.

Elisabeth og Malvin

Legg igjen en kommentar