Knark eller knep?

”KNARK ELLER KNEP???”

Det var en mørk, kald og våt kveld i 2013. Siste dagen av oktober måned, også kalt HALLOWEEN. Jeg, makker og student hadde egentlig hatt fullbooket vakt hittil med søk etter narkotika depot utendørs i en pågående sak. Stemningen i bilen var laber, etter å ha søkt i flere timer uten funn.

På vei mot byen, bestemte vi oss for å ta en tur innom en gammel kjenning. Vi hadde truffet på mange skumle barn i skremmende kostymer tidligere på kvelden, og diskuterte i bilen om ikke vi også skulle ta et lite halloween- besøk. Jeg skulle banke på, så skulle makker, Vidar, spørre med bedende øyne: «knark eller knep». Uansett hva vår venn svarte så lå han dårlig an……

Som sagt så gjort. Vi parkerte bilen et lite stykke fra og jeg tok ut Mikke for å gi ham en liten luftetur i nabolaget til vår venn. På veien ned fant vi ut at det juridiske nok ikke var helt på plass i planen vår, så det endte med at vi bare gikk tur forbi adressen. Mikke, som gikk løs, ville selvfølgelig innom aktuelt hus for å få seg et sniff i området. Han løp først innom hoveddøren, som ikke var særlig interessant, før han endte opp ved kjellerleiligheten, der vi antok at vår venn holdt til.

Mikke stilte seg opp foran døren og det var tydelig at han ville inn på adressen. Det eneste jeg lurte på var hvorfor han ville inn. Vi ble stående noen sekunder å se på hundens adferd, men jeg klarte ikke helt å se om hunden markerte eller om han ville inn fordi det var en dør der. Det var liksom ikke en tydelig logre, logre – sniffe, sniffe – markering, slik som han gjør når han har stoff i nesa vanligvis. Han hadde en mer frys markering med stiv hale rett ut. Jeg bestemte meg for å gå fra hunden; dersom han ble stående var det en markering, men dersom han fulgte etter meg var det bare en lyst til å ville inn på ransaking-oppførsel.

Uheldigvis fulgte Mikke etter meg, og jeg antok at det ikke luktet stoff fra leiligheten. Vi gikk rundt kjellerleiligheten og så at det var en liten glipe på gardinene som selvfølgelig var trukket for. Da vi kikket inn så vi diverse brukerutstyr stående på salongbordet og en mann og ei dame som var helt vekke i rusen sin. Begge satt i hver sin stol og var mildt sagt stein rusa. Da var plutselig hjemmelen til stede for å leke knark eller knep allikevel, så vi satte igjen studenten til observasjon, mens jeg og Vidar gikk for å ønske gledelig halloween.


Da vi kom til døra, stilte Mikke seg opp på samme måte, så fra nå av er dette en markering i mitt hode. Idet døra gikk opp slo formelig hasj eimen imot oss, og det var tydelig at dette måtte Mikke ha kjent på utsiden. Dørene inn var ulåste så vi hadde omtrent fått håndjerna på før personene våknet i stua si.

Hasj og tabletter

Ransakingen medførte beslag av ca 80 gram hasj, 2 gram opium og ca 200 tabletter, samt litt annet knask i form av anabole steroider, slåsshanske m.v. Hasjen som ble funnet var delt opp i tiere og var formet som ovale kuler. Her var det tydelig at noen hadde svelget unna. Videre etterforskning i saken tydet på at hasjen kom fra Marokko med kurer som hadde svelget 1 kg med hasj og sittet på potta deretter for å sortere mellom dritt og hasj. Denne personen fant vi aldri frem til hvem var, men neste gang han kommer…….

Øyvind og Mikke

Legg igjen en kommentar