Karatefylla

En lørdag morgen, nærmere bestemt klokken 06.30, fikk patruljene i Stavanger et merkelig oppkall på sambandet. Trond Rune og jeg hadde jobbet nattevakt og vi satt inne og skrev. Vi hadde akkurat kommet à jour da meldingen kom:

«Er det en patrulje som kan sjekke bakgården på politistasjonen? Det er observert en mann som har hoppet over gjerdet.»


Meldingen ble hengende litt i lufta. Jeg tenkte, dette må være en practical joke. Jeg så på Trond Rune at hvis så var tilfelle så kjente ikke han til det. Vi kvitterte på samband at vi kunne ta det og løp ned i garasjen. Trond Rune tok bilen, kjørte ut porten og rundt politistasjonen. Der er det ei bro med godt innsyn til bakgården. Det aktuelle stedet er et grønt område mellom politistasjonen og jernbanelinja. Det er i grunnen bare ugress og noen busker inne på stedet, men når sant skal sies hadde politiets hage blitt noe overgrodd.

Jeg løp ned i den nederste etasjen sammen med King. Jeg låste opp gitterdøra inn til grønt området og ropte. «Hvis det er noen her så kom frem, det vil bli sluppet politihund!» Ingenting skjedde. Plutselig så jeg hodet til operasjonsleder Victor Jensen komme til syne høyt oppe fra etasjene. Da var jeg sikker. Dette er en spøk, jeg kikket etter brannslange eller vannbøtte, men ingenting skjedde.
Jeg sendte King på rundering. Plutselig ble det liv inne i noen busker, og Trond Rune meldte fra sin posisjon. «Han he nogen inne i buskane»

Jeg løp inn og fant en mann som forsøkte å klatre over gjerdet med King hengende i armen. Jeg kommanderte vedkommende ned og hørte med en gang at det var en svenske King hadde pågrepet. Jeg kommanderte slipp og satte svensken i marsj ut til gitterporten. Trond Rune tok i mot oss og overtok svensken og jeg fikk lagt King i bilen.
Inne i arresten satt en blodig og for å si det mildt oppspist svenske. Jeg spurte hva i alle dager han hadde drevet med i politiets bakgård? Svensken svarte: «Det er karatefylla kamerat! Man har varit der alle i hopa!» Jeg ba svensken forklare hva han mente med karatefylla. Svensken fortsatte med: «Man drikker og drikker, så man inte vet hvor man er, hvor man har varit og hvor man skal.» «Man husker ingenting.» Deretter fortsatte han: «Men fan hva dyktig hund du har. Jag er vand med hundar og da hunden din kom bort til mig tok jag tak i honnom, men då var det game over»… «Men du herr konstabel, jag har varit dum, jag fortjente inte betre, men va skjer nu??»

Jeg skal ærlig innrømme at jeg kom litt på låtten av den blodige svensken som tok hundebitt, blod og fylleangst så fint. Svensken ble kjørt til legevakten hvor han fikk behandling for skadene. Deretter ble han anmeldt for ordensforstyrrelse og dimittert. Svensken beklaget og mente han hadde fått som fortjent og takket til slutt for god service. Han la til at denne karatefylla kom han nok til å huske ei stund i motsetning til tidligere karatefyller.

Det kan legges til at påfølgende mandag kom politiets gartner og klippe ned buskene i politiets hage.

Jan Øyvind og Kingen

Legg igjen en kommentar