Hasjtruse

Må mimre om den gangen da Astrid og jeg parkerte på Jernbanestasjonen i Stavanger for noen år siden. Idet vi kjørte forbi en som ventet på Kystbussen, sa jeg til makker at han der går ”i grabben”. Da vi begynte å gå, så jeg på lang avstand at hunden hadde stoff i nesen og etter kort tid satt hunden i skrittet på vedkommende og han kvitterte med 200 gram hasjisj i trusen. Han var ikke videre fornøyd! Videre etterforskning og søk med Zanto førte til over 3.5 kilo hasj. Fantastisk gøy


Den kjappeste fangen jeg har hatt er på Domkirkeplassen. Idet jeg tok ut hunden fra bilen, og før jeg fikk lukket burdøren, merket jeg et voldsomt drag i linen og Zanto hang på en italiener med frue. Det tok kanskje 2 sekunder.

Begge ble tatt med inn, men det kulminerte med at jourhavende jurist ikke spilte på lag- veldig frustrerende. Her tenkte jeg at vi hadde storfangst. Det at en narkotikahund markerte var ikke nok mente jourhavende. Jeg har til gode å få markering på en ærlig sjel som ikke bruker eller har befatning med narkotika. Hundene er enkel slik. De ser ikke forskjell på hudfarge, kjønn, religion eller tatoveringer.

Dette minner meg en jeg pågrep med litt hasj i lomma. Han hadde skikkelig rastafarhår for å si det slik. Han mente seg diskriminert pga. håret, men jeg pekte på Zanto og forklarte at denne karen bryr seg ikke om du har rastafarhår eller er skallet!

Et annet tilfelle i samme bane var på jernbanen i Stavanger. Jeg fikk markering på en utlending i arbeidstøy. Han var sur og vrien fra starten av og nektet for alt Vi fikk etter MYE om og men beslutning om urinprøve av jurist. Denne karen var dømt for innførsel av 6 kg marihuana og nesten 2 kg amfetamin i 2011. Han nektet å avgi urinprøve. Han var småbarnsfar. Jourhavende mente det var altfor stort inngripen å la han sitte i arrets i påvente av urinprøve. Jeg gadd ikke en gang å be om ransaking på bopel. Saken ble henlagt og jeg tipper vedkommende lo fra arresten til han var hjemme.

Domkirkeplassen

En annen gang på Domkirkeplassen passerte Astrid og jeg tre utlendinger. Jeg vet fra før av at utlendinger er overrepresentert med tanke på salg av narkotika. Jeg plasserte meg litt taktisk og idet jeg gikk mellom de tre, så jeg Zanto hadde narkotika i nesen. Jeg ropte ”stå i ro” og må i ettertid flire litt når tilnærmet hele Domirkeplassen stod stille. Zanto konkluderte etter kort tid at en av dem hadde godsaker i trusen. I arrest ble det funnet 35 gram hasjisj i trusen klargjort for salg. Nok en asylsøker som sper på støtten fra NAV. Før narkotikaen ble funnet mente jourhavende det ikke var hjemmel for ransaking!

For en stund siden bistod jeg nede i sentrum. To biler og en rekke banditter hadde havnet i et håndgemeng og det hadde blitt utvekslet både verbale og fysiske uoverstemmelser. Vi fikk kjapt kontroll og jeg tok ut Zanto for å se hva som skjedde. Etter kort tid lå Zanto i askebegeret i den ene bilen og markerte på en joint. Banditt nr 1 erkjente det var hans. Kort tid etter markerte Zanto på banditt nr 2 som hadde en joint oppi jakkeermet. Neste markering var i skrittet på banditt nr 3 som hadde 6 gram amfetamin i trusa. Banditt nr 4 var en i gjengen som erkjente bruk.

Vi startet å taue inn biler på stedet, da en meget sliten narkoman dame kom bort og tilbød sine ”tjenester”. Det hadde seg slik at hun kunne kjøre den ene bilen bort. Dette sa hun med pupiller store som tinntallerker og flere tomme lynlåsposer med amfetamin i vesken. Jeg betrygget henne med at det var kanskje best at hun ikke kjørte bil i hennes tilstand. Jeg sa videre at jeg tvilte på at hun hadde førerkort! Jo da, det hadde denne frøkna. Et vaskekte førerkort fisket hun frem fra veska og jeg overtok det og sa på en vennlig måte at hun kanskje ikke var egnet til å kjøre bil. Hun var enig i det og satte seg på nærmeste benk og begynte å synge på det makker mente var musikk som best egnet seg for de under 40.

Jeg kjørte inn og skrev en egenrapport, der jeg beskrev hva som hadde skjedd, beskrev henne og rusbildet, antall narkotikasaker hun hadde og mange meldinger utover det som dreide seg om rus og annen kriminalitet. Jeg la meg i visshet om at førerkortet ville bli inndratt på forvaltningsmessig grunnlag: hun er ikke skikket til å kjøre bil. Svaret fra jurist var at førerkortet var utlevert igjen dagen etterpå, men om jeg kunne sende egenrapporten på ny siden den var rotet bort. Håper hun ikke kjører noen i hjel, med velsignelse fra politiet! Jeg fulgte opp denne saken og så etter ca et år at hun var stanset nede i Agder kjørende kraftig påvirket av narkotika. Hun ble fratatt sitt gyldige førerkort, til slutt.

Det regner marihuana

For noen måneder siden var vi på veg til en ransaking på en adresse i Stavanger. Idet jeg parkerte hundebilen et stykke nedi gata, så vi det kom flere personer fra adressen. Jeg skyndte meg bak og slapp ut Zanto, som ikke lot seg be to ganger. Han løp mot gjengen og markerte med en gang på en joint på bakken. Denne ble sikret og Zanto var i søk igjen. Jo da, nok en joint under en bil. Kort tid etter, to jointer til på bakken. Jeg ransaket adressen uten noe større beslag, så vi tok avhør på stedet og sendte dem på byen. Bandittene var fornøyde, selv om han ene mente at jeg var på grensen til trakkasering siden jeg hadde tatt han så mange ganger. Han burde få røyke sin marihuana i fred og ro og heve sin trygd fra NAV.

Leiv Kjetil og Zanto

Legg igjen en kommentar