GPS samling

GPS- samling i Sirdal 2013

I tidsrommet 29-31 oktober 2013 avholdt Rogaland Politidistrikt treningssamling i Sirdal med innlæring/oppfrisking av GPS- ferdigheter. Noen av hundeførerne var mer rutinerte enn andre, og det var Terje som loset oss gjennom tre flotte dager i Sirdal. Været viste seg også fra sin beste side.

Vi bodde på Sirdal Høyfjellshotell og ble innlosjert på hvert våres rom og gikk til dekket bord hver dag. Sist vi var i Sirdal bodde vi på Brendaneset, som er en gammel hytte som tilhører Forsvaret. Der er det vel så som så med komfort, selv for en politimann som ikke klager bare det er tak over hodet.

Dag 1 var satt av til innlæring av hvordan man bruker GPS. I den nye utdanningsmodellen til PHS er det en forutsetning at man behersker GPS og på øvelsen spor skal man gå uten dommer i sporet og merke punkter der man finner gjenstander. Som politimann er det en selvfølge at man behersker GPS.

Etter lunsj hadde Terje lagt opp en lengre løype med en rekke GPS- punkter vi skulle finne og vi var satt opp to og to sammen. Det skal ikke legges skjul på at konkurranseinstinktet slo inn hos enkelte. For å gjøre en lang historie kort, Jan Øyvind og jeg var inne i mål først og hadde fortært 2 kopper kaffe og var nydusjet da de andre tikket inn.

Lange spor

Dag 2 var satt av til lange spor der vi la ut gjenstander som skulle markeres i sporet. Trond Rune gikk ut lange forfølgeses- spor som 2 ekvipasjer skulle løse sammen og veksle på hvem som gikk spor. Noen av disse sporene var opptil 5 km lange i krevende terreng, men de fleste hundene taklet dette bra.

Jeg lagde til et par oppgaver til Birgitte og Astrid der jeg merket et punkt de skulle finne og deretter søke over en viss radius rundt. De skulle merke antall funn og ta med seg utleggene. Dette fikset de fint.

Torsdag før lunsj og hjemreise var satt av til en langtur til Hilleknuten. Hilleknuten har en høyde på 1209 meter over havet og er det 18. høyeste fjellet i Vest-Agder fylke. Ruten går delvis langs skitrekket og vi skulle plotte inn punkter på GPS` en etter Terje sine instruksjoner. En flott tur og en kjekk avslutning på en lærerik og bra treningssamling.

Leiv Kjetil

Legg igjen en kommentar