Bilstikk og mopedtyver

En kveldsvakt i august 2013 startet rolig, med lite som skjedde. Det var helt til en stjålet bil var blitt observert på Karmøy. Flere patruljer satte kursen, denne skulle ikke slippe unna.


Bilen var en Volvo 850 som visstnok ikke var noen sinke i trafikken.

Jeg kjørte denne vakten alene, men sammen med min faste makker, tjenestehunden Malvin. Vi satte kursen mot siste observasjon av bilen og var klar dersom den skulle komme mot oss fra Karmøy. Det ble underveis meldt fra hvor de andre patruljene til enhver tid var.

På vei mot bilen, kom det melding fra operasjonssentralen om at bilen var sett på Esso stasjonen på Raglamyr. Den stod parkert der. Jeg og Malvin satte kursen mot Esso, og fikk melding om at bilen fortsatt var der.

I det jeg svingte inn på bensinstasjonen, så jeg den aktuelle bilen idet den var på vei ut fra området. Jeg forsøkte å sperre bilen inne uten hell. Bilen greide å kjøre forbi da en annen bil sto slik til at jeg ikke fikk låst den inne. Bilen gav gass og jeg så ikke hvor mange som var i bilen. Det var også mørkt da dette skjedde.

Jeg fikk snudd bilen og fikk tatt opp jakten, mens jeg meldte fra over samband hva som hadde skjedd. Det ble rapportert tilbake at patruljer var på vei. Vi satte kursen etter bilen som hadde fått et godt forsprang.

I det jeg nærmet meg der jeg sist så bilen, så jeg lysene på en bil som hadde kjørt inn en blindvei hvor det ikke var vei videre. Jeg kjørte opp bak bilen, som var bilen som hadde stukket fra meg. Bilen var i gang og jeg kunne ikke se om det var folk i bilen.

Da jeg kom frem til bilen, var den tom og jeg tok nøklene til bilen. Jeg gav melding om hvor jeg var over samband. Den stjålne bilen hadde stanset i utkanten av et industriområde.


Jeg tok ut Malvin for å starte søk. Over samband fikk vi melding om en person som var observert nordover fra der vi var. Jeg tok Malvin med meg den retningen som det var observert en person. Jeg sendte Malvin ut på rundering over den åpne industritomten.

Etter å ha søkt en liten stund så jeg at Malvin dro mot et lite skur inne på plassen. Han satte seg ned utenfor skuret og begynte å bjeffe. Jeg løper bort og så at slåen foran døren var åpen og da visste jeg at vi hadde funn.

Innenfor døren satt det en mann som var godt kjent for politiet. Mannen ble pågrepet på stedet, mistenkt for å ha kjørt stjålet bil, ruset og uten førerkort. I tillegg ble han anmeldt for å ha stukket fra politikontroll.

Han hevdet at han ikke hadde kjørt og at personen som kjørte hadde løpt videre.

Vi søkte over hele området uten å finne flere. Det viste seg senere at mannen hadde vært alene og ikke hadde hatt noen med seg.

MOPEDTYVER

En nattevakt i Haugesund i oktober hadde en patrulje kommet over to som hadde brutt seg inn i en butikk. De hadde stjålet noen mopeder som de hadde tatt fra butikken og trillet i skjul. Da patruljen kom over dem, hadde de forsøkt å få start på en av mopedene.

Den ene av mennene greide å løpe fra stedet, mens den andre ble pågrepet.

Jeg og Malvin ble tilkalt og vi kjørte straks til aktuelt sted. Vi kom fram etter kort tid etter og fikk vist hvilken retning den andre hadde løpt.

Malvin ble sluppet ut av bilen og sendt inn retningen hvor mopedtyven hadde løpt.

Ikke lenge etterpå, hørte jeg Malvin halse og jeg kunne stolt løpe etter lyden. Bak en bil i et kratt satt en kar som valgte å forholde seg helt i ro, godt mulig det var lurt.

Mannen ble pågrepet og satt i arrest og Malvin fikk krysset av en fange til på statistikken sin.

Elisabeth og Malvin

Legg igjen en kommentar