Bilen med intet i…

Det å jobbe med narkotikahund er det kjekkeste man kan drive med i politiet, man vet aldri hva som skjer eller hva man finner. Finner man 1 gram, eller er man heldig og være på jobb når ting skjer og kiloene ruller inn?

I 2014 hadde jeg 530 søk med Zanto og følte vel til tider at jeg var ikke var på jobb når ting skjedde. Målet var vel optimistisk 200 fanger på fotpatrulje i distriktet hvis jeg fikk anledning. Jeg klarte 130 i en travel hverdag.


Et av de siste, artige søkene med Zanto var i Stavanger i en blokk i sentrum. Hilde og jeg var nede i kjelleretasjen for å lete etter en bod i forbindelse med en ransaking, men det viste seg at siktede i saken ikke disponerte noen bod. Nede i garasjen passerte jeg en eldre bil som Zanto plutselig tverrvendte på og markerte med stor glede. Eier og bil var helt ukjent for politiet.

Vi fant eier oppover i etasjene og banket på. En litt sliten kar åpnet døren og jeg gjorde han kjent med hvorfor Onkel Politi banket på døren. Vedkommende tenkte godt om og visste knapt hva narkotika var når alt kom til alt. Etter hvert kom han på at han hadde vært på en fest for 6 mnd. siden der det ble brukt cannabis. Lukta må ha hengt igjen i klærne og deretter festa seg i bilen. Han beroliget oss med at han aldri hadde prøv narkotika. Vi pusta letta ut, men bestemte oss for at en ransaking var på rett plass uansett.

Vi gikk inn og påtraff en småbarnsmor inne i stuen som hadde blitt fratatt sin sønn av Barnevernet for en stund siden. Hun hadde sonet ferdig en dom og var klar for å få sitt barn tilbake. Med min erfaring fra Barnevernet er det sikkert ikke usannsynlig. Jeg velger av og til å kalle Barnevernet for Familievernet.

Inne på soverommet oste det av cannabis og gufne hasjpiper av en eller annen grunn. Et assortert utvalg av hasjpiper og både marihuana og hasjisj lå i skaphyllene til siktedes store overraskelse. Trøsten var at siktede ikke kjente til dette og var helt sjokkert. Jeg sa at nå var det nok og begge ble transportert inn.

Det ble ikke funnet mer i leiligheten, men den store spenningen var jo bilen jeg først fikk markering på. Ned i kjelleren bar det og intet beslag. Det lå en gammel joint i askebegeret og det var det hele! Men, det sier mye om hundens luktesans.

Leiv Kjetil og Zanto

Legg igjen en kommentar