30 sekunder

På tampen før sommerferien i 2012 var jeg og min trofaste makker, Astrid, på kveldsvakt! Det var rolig og litt ledig tid til fotpatrulje for en gangs skyld. De fleste vakter er preget av ordensforstyrrelser, trafikkulykker, familievold og ikke minst psykiatri, men nå var det tid for å lufte Zanto.


Det skal legges til at operasjonssentralen strekker seg meget lang når det gjelder bistandsoppdrag for hund, men vi er en del av minimumsbemanningen, så det er ikke så mye å gjøre med det!

Zanto har vist seg meget lovende på dette området, men det ligger mye trening bak og jeg har trødd mine timer i sentrum. I starten er det vanskelig å stole på hunden, men etter en rekke pågripelser med både større og mindre mengder narkotika stoler jeg 100 % på hunden. Zanto er en meget hard og egenrådig kar, og det er en meget stor fordel på dette området.

Jeg mente vi skulle satse på området i sentrum, rundt Kulturhuset og Pedersgata Jeg har tatt mange personer for bruk og besittelse av narkotika der med Zanto. Nei, mente Astrid! Vi kjører nedom Jernbanestasjonen! Det var ikke annet å gjøre enn å etterkomme pålegget!

Idet vi svingte inn på Bussholdestasjonen, la vi merke til en aktuell person som stod borte ved Kystbussen. Vi overså personen og håpte han ikke ante ugler i mosen. Vi parkerte et stykke unna og jeg gikk mellom bussene i retning denne personen. På ca. 20 meters avstand, og ca. 30 sekunder fra da vi forlot politibilen, raste Zanto mot vedkommende og markerte i skrittet.

Ikke helt fornøyd!

Jeg forklarte han at det var en narkotikahund jeg hadde med meg og at jeg mistenkte han for å være i besittelse av narkotika. Joda, det stemte det, sa vedkommende! Jeg regnet med at det varen liten piece med hasjisj til eget bruk, men da han sa han hadde to hekto i trusa kikket Astrid og jeg på hverandre og var meget fornøyd. Det gikk noen rosende ord til Zanto og!

Vedkommende var sur og gretten selv om vi behandlet han med silkehansker! Jeg kan jo for så vidt skjønne at han ikke var helt fornøyd. Vi fikk kjørt karen inn og begynte på skrivearbeidet.

Etter litt etterforsking og nøsting i politiets systemer, endte vi på en adresse i byen. Vi fikk bistand av flere patruljer og sjekket ut adressen nærmere. Det kulminerte med ca. 3.4 kg hasjisj, 8 brukersaker på narkotika og 8 personer pågrepet! Da er det kjekt å være hundefører og politimann.

Leiv Kjetil og Zanto.

Legg igjen en kommentar