Den syke mannen

Dette er en historie som ikke er så hunderelatert, men som er underholdene på annet vis. Uansett, jeg kjørte patrulje med Hilde fra 4 divisjon, og vakten var preget av psykiatriske oppdrag av diverse karakter. Det virker som om det er flere oppdrag relatert til psykiatri enn til hund på mange vakter!

I starten av vakten fikk vi melding om en mannsperson, som rallet rundt i en gammel BMW uten skilter utenfor byen. Han som ringte politiet, mente også at denne karen var kraftig ruset på et eller annet som ikke var hjemlet i lov, og at kjøringen ikke helt stod i stil med Vegtrafikklovgivingen.

Vi kjørte til stedet og påtraff denne karen på veg bort fra stedet. Han hadde nøkkelen til bilen i baklomma, bilen var god og varm og det luktet svidd gummi i hele nabolaget. Et av bakdekkene var vrengt helt av felgen og han hadde kjørt seg fast over en fortauskant. Han nektet selvfølgelig for ALT, uansett om vitnet var meget troverdig, edru og sikker i sin sak.

Mistenkte ble påsatt håndjern fremme og satte seg etter hvert ned for å hvile litt! Han begynte etter hvert å klø seg en viss plass og antydet at han kanskje hadde pådratt seg noen ulumskheter som ikke hørte hjemme der. Jeg rådet han til å oppsøke en lege.

Utvidet prøve

Vi kjørte han til legevakten for en utvidet prøve. Det innebærer en blodprøve og en klinisk undersøkelse gjort av en lege. Det hele begynte med at en sykepleier tappet blod, med den følge at han nesten svimet av. Grunnen til det var at han led av bulimi. Jeg sa på en fin måte at han måtte få i seg noe god mat. Det hadde han jo gjort, fikk vi kjapt til svar! Han hadde hatt popkorn til frokost, lunsj, middag og han hadde planer om popkorn til kvelds! Ingen kan utsette noe på denne karen` s kosthold!

Han sa videre at han også var diagnostisert som kronisk alkoholiker. Men denne diagnosen kjempet både han og psykologen innbitt imot! Det skal legges til at han hadde nesten 1.5 i promille da vi pågrep han, på en tirsdag ettermiddag. Men noe alkoholiker var han ikke. Han var også frustrert over NAV som ikke var helt enig med at han fortjente en uke i sydligere strøk på skattebetalerens regning! Vi var skjønt enige, klart han fortjente det så mye som han hadde bidratt med til velferdsstaten. Jeg fikk med ett stor sympati med de som jobber på NAV som har sånn grinebitere på døra!

Store pupiller i hele slekta

Legen sjekket pupillene, som var unormalt store. Forklaringen på det var at hele familien var født med store pupiller! Han la videre til at utenom dette både tisset og kastet han opp blod. Legen måtte også sjekke noen heftige utslett som muligens var nikkelallergi, mente mistenkte. Det at han hadde på seg masse armbånd som inneholdt nikkel, gjorde kanskje den konsultasjonen unødvendig. Legen bemerket at det så ut som sprøytestikk, noe mistenkte beroliget legen med var helt feil!

En del av den kliniske testen innebærer at pasienten skal huske 4 tall- par. Her bommet mistenkte stygt for å si det sånn. Forklaringen på det var at han led av dyskalkuli, altså at han sliter med tall!

En siste kommentar til legen, mens han pekte på stetoskopet han hadde i lomma, var at et sånt stetoskop hadde en lege rappet fra han sist de reddet han fra en overdose. Det skal legges til at han hadde hatt 12 overdoser til sammen i løpet av sitt korte liv. Legen bemerket tørt at han måtte anmelde dette ”grove tyveriet”.

Uansett, vedkommende overlevde både blodprøve og klinisk prøve, og vi kjørte han blid og fornøyd hjem.

Leiv Kjetil

Legg igjen en kommentar