Bestefar i jern

Stoff på bakken og bestefar i jern

En kjekk kveldsvakt bistod jeg uro/gjenganger med en utlendingskontroll på jernbanestasjonen. De stanset tilfeldige utlendinger for kontroll og jeg gikk rundt med Zanto for å se om han fikk ferten av narkotika. Vi har ikke lov å søke direkte på folk, og skal være varsomme med at vi ikke blir for nærgående. Men, det er lov å bruke vinden og trekk for å gjøre en god jobb.

Idet jeg passerte en kollega som snakket med en utlending, tverrvendte Zanto og markerte kraftig på en ryggsekk. Her lå det nesten 6 kg amfetamin og jubelen stod i taket.

Den pågrepne, som så ut som en gosselig bestefar, satte seg resignert ned på benken vi stod ved. Han fikk et ublidt møte med de norske strafferammene når det gjelder narkotika. Men jeg tror ikke et opphold i et norsk fengsel vil skremme denne karen. Han får mer i dagpenger i fengsel enn han gjør på trygd i det landet han kom fra.
Jeg leste for en stund siden et interjuv av en polakk som var dømt for vinningskriminalitet i Norge. Han roste det norske fengselsvesen i skyene. Faren for å bli tatt var minimal, straffene var latterlig lave, han fikk litteratur oversatt på sitt eget morsmål, mulighet til kursing, utdanning, god mat og trening. Han fikk mer i dagpenger i fengsel enn han fikk i trygd hjemme i Polen og toppen av kaka var at han slapp kona!

Nok er nok

Nok en kveldsvakt og nok tur på jernbanestasjonen og nok et artig funn. Jeg legger alltid turen innom ventehallen nede på jernbanen. Langs den ene veggen er det flere oppbevaringsbokser der man kan finne det meste. Idet jeg kom inn i hallen, så jeg det var fullpakket med folk. Mye kjekk ungdom og jeg så ikke noen som skilte seg ut som aktuelle kandidater. Jeg så med en gang at det var narkotika en eller annen plass og Zanto legger ikke akkurat skjul på at han har noe i nesa.

Det ble mange forundrende blikk og mange smil fra de skuelystne, men vi endte til slutt opp på en av oppbevaringsboksene øverst. Denne var merkelig nok ulåst, selv om døren var igjen. Vi fant en del klær, sko og annet uinteressant. Men innerst i skapet, i en eske lå det ca 8 gram med amfetamin. Vi fant også noen papirer som knyttet gjerningsmannen til beslaget. Han må nok svare for dette etter hvert.

Skulle ønske at en del av de juristene som tviler på narkotikahundens luktesans hadde vært til stede som tilskuere. Jeg har vært i kontakt med hundetjenesten i Oslo, som har et meget godt forhold til juristene. De bruker hund som inngang til masse ransakinger og andre løsninger og det er sammenfallende praksis blant alle juristene. Da må det være utrolig gøy å være på jobb som narkotikahundfører

Leiv Kjetil og Zanto

Legg igjen en kommentar